Omgeving

Brandwijk is onderdeel van de gemeente Molenwaard en ligt midden in de Alblasserwaard. Een veenweide gebied tussen de grote rivieren de Lek en de Merwede. Een gebied met erg veel melkveebedrijven.

Het is een heerlijk gebied om te fietsen, bijvoorbeeld naar de molens van Kinderdijk, of naar het Zilverstadje Schoonhoven (7 km). Maar ook uitstapjes naar Dordrecht (20 km) en Gorinchem (15) zijn goed mogelijk. Leuk is ook de veerpont van Gorinchem naar Slot Loevestein.
De waterbus heeft in de zomer een speciale toeristische dienstregeling via Schoonhoven, Kinderdijk naar Dordrecht of het baggerdorp Sliedrecht. De fiets mag mee, dus u kunt alle kanten op.
Op het vele water kan ook kanogevaren worden. Ze zijn bijv. te huur bij De Krom. In de winter is het Hoge Huis een prima uitvalsbasis voor schaatstochten, het meest bekend zijn de Molentochten.

In Hardinxveld Giessendam is het streekmuseum de Koperen Knop. De vereniging voor streektoerisme, den Hâneker, heeft diverse routes, adressen, arrangementen voor u op hun website gezet. In Groot-Ammers vindt u het streekcentrum van de Hâneker met diverse bezienswaardigheden. Ook voor adressen van VVV-agentschappen, evenementen en bezoekerscentra verwijzen we u naar de website van den Hâneker

In het plaatsje Goudriaan is restaurant Het Raadhuis, waar streekproducten de basis van het menu vormen. Boerenklaas, De Krom, Het Vogelhuisje, Dikke Maatjes, Het Posthuijs; binnen een kilometer of 5 valt er genoeg te eten. In Groot-Ammers (3 km) is ook een Chinees-Indisch afhaalcentrum. Maar ook hier geldt weer, op de website van de Haneker staat een lijst met adressen.

Voor meer historische wetenswaardigheden over de streek kunt u terecht bij de historische vereniging de binnenwaard. Voor streeknieuws volgt hier nog een link naar de website van het streekblad Het Kontakt.